Lite av varje (som vanligt mao)

Gruppspelet i Europaspelet är ju som bekant igång och mest uppmärksamhet i svensk media har inte oväntat Ibras mål (och efterföljande beef med Arrigo Sacchi) mot Auxerre fått. Såg ingen av matcherna i onsdags, men hann däremot med att se det mesta av Werder Bremen-Spurs i tisdags. Fin underhållning, inte minst från Werders lille Marko Marin som pangade in 2-2-målet. Vilken spelargeneration tyskarna har på gång!

Helgens stora snackis i fotbollsvärlden är förstås slaget om nordväst där Liverpool redan efter fem omgångar kan avsågas från allt som har med titelrace att göra. Blir hett naturligtvis, men än hetare känns en annan match med påtaglig derbykaraktär. Det handlar förstås om kampen mellan Assyriska och Syrianska i Södertälje. De sistnämnda befäster ju för närvarande en av de allsvenska platserna, men kommer inte att få stöd av sin normalt högljudda supporterskara Gefe Fans på Jallavallen på söndag. Orsaken: Syrianskaanhängarna är irriterade på en liknande aktion av Assyriskas fans vid ett annat tillfälle och ffa: Man vill inte supporta rivalernas ekonomi. Istället anordnas storbildsvisning på en närliggande församlingslokal. Väl- eller missriktat engagemang är frågan... 

På tisdag kommer ju Degerfors till staden för match mot den intrigfyllda, förvirrade och kaosartade sammanslutning som i dagligt tal kallas Hammarby IF. Bajens ekonomi är ju som bekant synnerligen dålig och det är klart att man letar intäkter överallt där det kan tänkas möjligt. Inte oväntat blir man därför mörkrädd när man kollar biljettpriserna på Ticnet. 

Till sist gläds vi med damlandslaget som efter att ha betvingat Danmark i playoff har nått ännu ett VM!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0