9/11

Lottningen är avklarad och U21-landslaget får alltså möta Schweiz i play-off-spelet till nästa års EM i Danmark. Tillfrågade av Sportbladet så anser Denni Avdic och Marcus Nilsson att: "Vi vet ingenting om dem, men det känns som en bra lottning". Och det är en bra lottning. Inte för att schweizarna är svaga, utan för att matcherna sammanfaller med nästa EM-kvalrunda i oktober, vilket innebär att schweizarna sannolikt kommer att spela sina stjärnor Matteo Costanzo, Xherdan Shaqiri (målskytt i A mot England i tisdags) och Eren Derdiyok (12 mål i bundesliga förra sässen) i matcherna mot Montenegro och Wales. I den svenska A-truppen mot Ungern och San Marino ingick ju endast en möjlig U21-spelare, nämligen Emir Bajrami (möjligen kan ju även Rasmus Elm och Martin Olsson bli aktuell för Hollandstruppen).

Socialdemokraterna gick ju igår ut med att de vill att Sverige söker EM 2020 (självklart hade någon finurlig PR-människa kommit på den till synes geniala idén att kasta in boll i samband med själva TV-inslaget. Alltså fick vi se tidigare justitieminister Thomas Bodström och oppositonsborgarråd Carin Jämtin joxa med trasan på Stadions löparbanor), vilket bemöttes av kulturminister (och med ansvar för idrottsfrågor) Lena Adelsohn-Liljeroth som ett förslag som kommer 'fem i tolv'. Hon syftade förstås på den pågående valrörelsen, men faktum är att S är ute i god tid. Vilka som får mästerskapet avgörs först 2015.

Mitt eget fotbollsutövande spelar ju (och skall så göra) en undanskymd roll här i bloggen, men känn på denna: I eftermiddag så lirar jag min fjärde match för veckan. Och representerar mitt fjärde lag. Så här långt har det blivit tre uddamålssegrar...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0