Efter regn kommer solsken...

Ovanstående talesätt sammanfattar väl vad alla DIF-supportrar känner denna kväll då Degerfors IF för första gången sedan den 24 juli bärgat en trepoängare. I lagkapten Tobias Solbergs comeback så besegrades Brage och en förlustsvit på fem matcher är nu till ända. 

Inget är ju förstås klart i och med denna seger, men givetvis är det outsägligt viktigt att DIF skaffar sig lite andrum med tanke på att de andra inblandade lagen i streckstriden närmast tycks rada upp segrar. Till morgondagens smålandsderby på Värendsvallen gäller devisen: 'Alla röster ropar Öster', då en seger för de blåröda skulle innebära att Jönköping Södra är sex poäng efter Degen med fem omgångar kvar.

Det finns förstås flera förklaringar till Degerfors usla augustiform, men man får inte glömma att spelprogrammet varit tufft för DIF. Hemmamatcher mot de absoluta topplagen IFK Norrköping och GIF Sundsvall samt bortamatcher mot erkänt svåra Ängelholm och Assyriska. Den enda riktiga plumpen är ju förlusten mot tvärsunkiga FC Trollhättan.


Igår eftermiddag bjöds det på en av säsongens hittills roligaste matcher när Juventus och Sampdoria delade på poängen i Turin. 3-3 blev det till slut och serben Milos Krasic visade att han kan bli en av ligans absoluta profiler det här året. Vilken speed och genombrottskraft!

En annan profil är förstås Sampdorias ojämförlige Antonio Cassano. Förutom spexande med tidigare tränaren Del Neri (nu i Juve) så bjöd han på ett mål och en riktigt läcker framspelning. Plus en massa annat godis. Cassano är en av de spelare som alltid tycks ha massor med tid med bollen eftersom han är så ytterst finurlig på att finna sig lediga ytor som ingen annan ens ser.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0