Fit for fight?

Tre dagar kvar nu och ju närmare match vi kommer desto mer oroande är ju skaderapporterna som kommer från landslagslägret. Daniel Majstorovic har ju vuxit ut till en klippa i det svenska försvaret de senaste åren och i Olof Mellbergs frånvaro blir han oerhört betydelsefull mot Holland. Må han vara spelklar till tisdag!

Frågan är hur Hamrén & co resonerar inför laguttagningen? Backlinjen blir sannolikt den som användes mot Ungern och San Marino, naturligtvis undantaget Olof Mellberg. Hamrén hintade ju tidigare att det är Andreas Granqvist som är alternativet där, men hur skall egentligen Petter Hanssons inklusion i truppen tolkas?
Vidare: Hur skall egentligen Hollands centrala block bemötas? Som en konsekvens av De Jongs utträde ur truppen så fick Rafael Van der Vaart chansen mot Moldavien igår. Naturligtvis kan man känna en viss oro för att möta Van der Vaart-Van Bommel-Sneijder med endast två spelare ur trion Svensson-Wernbloom-Källström och ett alternativ är förstås att spela alla tre. Jag tror dock att det kan skapas intressanta ytor för Ola Toivonen att operera i om man nu vågar att vara numerärt underlägsna längre ner i planen. Platserna på wingarna bör gå till Johan Elmander och Sebastian Larsson, där den senare sannolikt kommer att få ge en del stöd till det centrala mf-blocket. Att Zlatan startar längst fram är förstås ingen diskussionspunkt.

Slutligen: I nya Offside konstaterar Djurgårdens Mattias Jonsson rationellt att: 'Brunkandet är min spelstil. Det känns lite sent att börja med överstegsfinter nu'. Nyktert på något sätt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0