Internationellt

Landslaget laddar för Amsterdam på tisdag, men en rad andra EM-kvalmatcher har ju spelats (och spelas) ikväll. Väntade resultat i Sveriges grupp då Ungern körde över San Marino hemma i Budapest samtidigt som Holland 1-0-vann i Moldavien.

Mest laddat var det inte oväntat mellan Tyskland och Turkiet i Berlin, då det som bekant bor en och annan turk i surkålslandet. Allra mest påpassad var förstås Mesut Özil eftersom den nyblivne Real Madrid-spelaren har turkiska rötter. Ovanligt att bli utbuad av 30 000 bortafans på hemmaplan kanhända, men det hindrade inte Özil från att vara briljant i vanlig ordning. Tyskland, som ju imponerade storligen i VM, har verkligen fortsatt på den inslagna vägen och tog i slutändan en stabil 3-0-seger. Turkarna? De var bra. Men helt chanslösa.

Estland har sannerligen inte haft många ärorika stunder i fotbollshistorien. Fram till ikväll då. Bortasegern mot Serbien är en överraskning av ytterst stort format.

Oklart förresten varför Superettan har spelledigt den här helgen (det kan väl ändå inte ha med EM-kvalet att göra....?). Inga matcher alltså, men serien är förstås aktuell ändå. Dagens förslag om ett playoffspel a`la England känns, faktiskt, rätt så tilltalande.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0