En sån dag...

Snabba ryck idag då det handlade såväl om kvalspel för EIK som streckdramatik för Degerfors. Tolkade hasighetsskyltarna något godtyckligt misstänker jag.

Först Träkan alltså och första kvalmatchen där EIK till en början såg tveksamma, försiktiga och darriga ut. Att IK Viljan hade ledningen med 1-0 i paus var inget att säga något om. Efter att EIK fått in en tidig kvittering i andra så vände matchen så sakteliga. Viljan (sorry, gick inte att undvika...) kanske inte tröt hos gästerna, men däremot orken. Att Ekerö dessutom fick favören att avsluta matchen med en man mer på banan, kunde, och borde ha resulterat i en trepoängare. Nu vann IK Viljan den efterföljande straffläggningen och kommer alltså att klippa Oaken om lagen hamnar på samma poäng i slutändan. Imorgon fortsätter kvaldramat med Mälarhöjden-Brandbergen.

Sedan alltså Vilundavallen i Väsby dit jag anlände precis när första halvlek blåstes av (killen/tjejen i biljettluckan hade redan packat ihop då, så inträdespengen sparades). 0-0 och tydligen rätt så händelsefattigt så långt, men med min entré kom också målen (tänk hur det kan vara...). 0-1 gav bekymrade miner bland de rödvita supportrarna, men när matchen var över hade Degerfors vänt till 2-1 och kontraktet till nästa års S1 är nu nära.

Matchvinnare blev inhoppande Christophe Lallet, men det visade sig ännu en gång hur nyttig kapten Tobias Solberg är för IF. Klokt läste han ett Väsbyuppspel och bröt, innan han skickade in det inlägg som Lallet kunde förvalta till vinstmålet. 

Till sist: Ser vid en genomgång av målservicesidorna att Johan Elmander har hittat nätet igen i PL. Många av de svenska anfallarna som målar för tillfället. Bäva månde Holland!

Lite bilder från eftermiddagen:

 
Degerfors har just gjort det matchavgörande 2-1-målet.



De flesta av oss valde att sitta på huvudläktaren, men Degerfors hardcoresupportar på
ståplats får credden av lirarna efter slutsignalen. 



Matchvinnaren Christophe Lallet firar med fansen. En high-five från undertecknad blev det 
förstås oxå.


 
Kan man misstänka att det blir dämpad stämning på ökända Upplands Väsby-krogen Magasinet
i afton? DIF-segern innebär ju att Väsby spelar i division 1 nästa säsong.

Kommentarer
Postat av: Joel W

Varför är Magasinet i Upplands-Väsby en ökänd krog?

2010-10-04 @ 00:45:32
Postat av: Pivote

Stället är ofta omtalat i Norrortsfolklore, men egentligen är det väl så att i princip varenda utskänkningslokal i nära anslutning till pendelstationer är mer eller mindre ökänd...

2010-10-04 @ 14:40:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0