Drama

Nich Hornby använder ett kapitel i Fever pitch till att fundera på vad som gör matchen med stort M för supportrarna. En av de sakerna han kommer fram till är att de segrar som tas efter svåra prövningar är de allra skönaste. Kvällens kvalmatch mellan Mälarhöjden och Ekerö, där EIK vände 0-2 i paus till slutlig 4-3-seger, hade platsat väl hos Hornby.

Första halvlek var jämn, med skillnaden att Mälarhöjden gjorde mål på sina målchanser medan EIK träffade virket på sina. Ekerö spelade väl så bra, men Mälarhöjden vann de flesta närkamperna och stod för flertalet rappa omställningar. Där och då kändes det lite som att det fanns en skiljelinje mellan division 3 och division 4.

...men andra halvlek blev nu något helt annorlunda. Trots en straffmiss så var EIK ikapp efter dryga kvarten och då Mälarhöjdens målvakt dessutom tvingades utgå så var det inget snack om var det hela var på väg. Trean och fyran kom av bara farten och det tycktes onekligen som att EIK var på väg mot segern. Matchen hade dock ytterligare en twist, då Mälarhöjden fick in 3-4 efter ett missförstånd i Ekeröförsvaret. När hemmalaget med två minuter kvar av ordinarie dessutom fick frispark i målområdet efter ett hemåtpass så var nog pulsen nära taket på de flesta med EIK-anknytning.

Inget snack om att det var kallt på åskådarplats (kanske skulle man ha haft med något mer värmande än kaffe i termosen?), men än kyligare var EIK:s mittback Daniel Lindstrand vid sitt 4-2-mål. En löjligt läcker chip efter väggspel med Jeff Braun. 'Inget mittbacksavslut direkt' som gamle Ekeröbekantingen Henrik Strömblad skulle ha uttryckt det.

Kvalgruppen avslutas nästa helg då Ekerö tar emot Brandbergen på Träkan. Och förutsättningarna är enkla: Seger och EIK är för första gången klara för trean. Räkna med nytt drama då...