Another little piece of my heart

Fin underhållning igår kväll när Steven Gerrard vände 0-1 till 3-1 mot charmlaget Napoli på Anfield. Napolis mittfält är kanske för vekt för både Serie A och Europa, men den som inte känner något för napolitanarnas offensiva trio Hamsik-Lavezzi-Cavani har sannolikt inget hjärta.

Idag kom beskedet till slut att Real Madrids Ruben De la Red tvingas lägga skorna på hyllan. Orsaken är förstås de hjärtbesvär som har plågat den tidigare landslagsmittfältaren. Det känns naivt att tro att alla de hjärtbekymmer som drabbat spanska spelare, där förstås dödsfallen som drabbat Antonio Puerta och Daniel Jarque är de mest uppmärksammade, endast skulle vara slumpens skördar. Utred, och utred ordentligt!

...och för att sy ihop säcken så kollar vi snabbt läget för Hearts of Midlothian i skotska ligan. Edinburghklubben satsade ju hårt, med stöd av någon slags Romankopia (that is: En person från det forna Sovjet som har kommit över väldigt mycket pengar. På ett väldigt tveksamt sätt), för ett par år sedan och en säsong (minns inte vilken) lyckades man ju spränga sig in mellan Rangers och Celtic och bärga andraplatsen i ligan. Sedan har det gått tyngre och dagens hopkok till lag med spelare från bland annat Uganda, Litauen och Island befinner sig i ingenmansland mitt i tabellen. Till helgen är det dock dukat till derby och fest när lokalkonkurrenten Hibernian tar emot på Easter Road. Och precis som Old Firm i Glasgow så präglas detta derby av motsättningar mellan protestanter (Hearts) och katoliker (Hibs)...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0