Poänger

Laddningen inför semin mellan Tyskland och Spanien är i full gång. Det återstår alltså ännu tre matcher av årets VM, men jag tycker ändå att det är läge att lista några historiska poänger med 2010 års turnering.


-För första gången kommer ett annat land än Brasilien att vinna VM på en främmande kontinent. Brassarna har ju till och med lyckats med detta två gånger (Sverige 1958 & Japan/Sydkorea 2002).

-Holland kommer för första gången spela en VM-final utan att det är värdnationen som står på andra sidan (Sydafrika är ju som bekant ute ur bilden sedan en tid tillbaka). Kanske kan det ge första segern? Man föll ju mot Västtyskland 1974 och Argentina 1978.

-Sydafrika blev den första värdnationen som eliminerats redan i gruppsspelsfasen av turneringen.

-Spanien kommer åtminstone att tangera sin bästa placering sedan tidigare. Spanjorerna slutade ju fyra 1950 efter att ha förlorat den indirekta (turneringen avgjordes i serieform) bronsmatchen mot Sverige.

-Miroslav Klose har möjlighet att tangera/passera Ronaldos 15 mål och därmed bli den främste målgöraren i VM-historien. Klose har ju som bekant två matcher på sig.

-Samme man har också möjlighet att bli den förste spelaren att vinna skytteligan i två olika VM-turneringar. Det var ju som bekant den Polenfödde tysken som satte flest baljor i hemma-VM för fyra år sedan.

...och i och med att Holland igår kväll besegrade Uruguay så finns det nu endast två lag som alltjämt har en nolla i förlustkolumnen: Holländarna själva och....Nya Zeeland!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0