Semifinalklart!

Maradona kallade elimineringen i kvarten för den värsta händelsen i hans liv (jag tror att han har kört den förut iofs..) och visst, argentinarna blev i slutändan helt avklädda av de flygande tyskarna. Mesut överglänste vida Messi, men den stora sensationsmannen är den 20-årige Thomas Müller som nu gjorde sitt fjärde VM-mål. Dessvärre blev han också varnad, vilket innebär att han missar semin. Tyskarna ser dock så solida ut att deras förutsättningar att klara av denna jobspost ändå är goda.

Minnesbilderna for tillbaka till 1998 när Spanien inte lyckades bryta ner Paraguay (då som nu var Para löjligt täta och svåra att komma åt), men till slut lyckades i alla fall Andres Iniesta (inte oväntat) dyrka upp den sydamerikanska defensiven och David Villa (än mindre oväntat) kunde avgöra ännu än gång, även om bollen tycktes vilja markera sin ovilja att gå i mål genom att ta i stolpen tre gånger innan den passerade linjen.

Det var ingen vacker match och de dramatiska händelserna kom i korta, intensiva stötar, inte minst i samband med de två missade straffarna (som förstås skulle ha varit tre efter Villars dykning mot Fabregas ben, men domaren hade nog slut på luft i pipan då...). Spanien går nu in i semifinalen som lite av underdogs mot de på alla plan imponerande tyskarna. När skall Torres varva upp egentligen?

Ingen VM-fotboll idag, men hav förtröstan. Det är ju Ljungskile-Degerfors i eftermiddag. Första kampen utan Bertilsson, vilket innebär att tidigare roomien Erik Nilsson går in på hans position. Jag gillar Nilsson som är en snidare och hoppas att han kan nyttja sin goda teknik till att åtminstone delvis fylla Berras skor. Inget lag skall behöva stå och falla med en enskild spelare och det tror jag inte heller att DIF gör, men det råder inga som helst tvivel om att Johan Bertilsson varit otroligt betydelsefull för Degen de senaste två åren och jag vill passa på att rikta ett tack för de högtidsstunder han har bjudit på i den rödvita dressen. Nu önskar vi Hovasonen lycka till i Kalmar och ser framåt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0