Oh captain! my captain!

Att Degerfors föll mot ÖIS på Gamla (eller nya gamla, nyare, ja, ni vet...) Ullevi var väl inte så överraskande och det får väl sägas att denna match var en sådan där man kan ta förlusten utan att gräva ner sig alltför mycket. En förlust som dock är svårare att ta är den av DIF:s härförare och lagkapten Tobias Solberg. Sola fick ju utgå tidigt i gårdagens match och dessvärre visade det sig att han drabbats av dubbla armbrott. Nödvändigt nu att andra spelare kliver fram. Hur mycket kan vi egentligen begära av nyförvärvet Niklas Klingberg (som för övrigt, det förtjänar att påpekas, till det yttre inte är helt olik Ulf Ottosson...)?

En ovanlig prestation har de två kompisarna Lars Löfström (tidigare flerfaldig Paralympicsmedaljör) och Mats Melin stått för. De två nådde igår Stockholm efter att ha färdats med rullstol (Löfström) och treväxlad damcykel (Melin) från Casablanca (löjligt bra krigat av båda två förstås) under fem månaders tid. Syftet med resan var bland annat att undersöka tillgängligheten för funktionshindrade i olika europeiska städer. Toppbetyg till Barcelona och Sevilla medan Madrid hamnade i botten...

...och vi får nog konstatera att svensk friidrott snart är tillbaka där den befann sig under mitten av nittiotalet. Det största svenska hoppet i EM, Linus Thörnblad, slog upp en skada i kvällens höjdfinal och nådde därmed inte medalj. De är snart dags att börja använda terminolgi likt "kan vara med och slåss om poängplatser" när de svenska chanserna i mästerskapen bedöms.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0