Semester it is...

Ja, som ni har märkt har bloggen gått in någon form av post-VM-semester-mode och något liknande verkade oxå Degerfors inledningsvis befinna sig i under Syrianskamatchen i lördags. Det blev bättre efterhand, men 1-2-förlusten mot de bolltrygga syrianerna (flest misstag stod lagets två mest meriterade spelare, Agbar Barsom och Suleyman Sleyman, för) var i slutändan inget att säga något om. DIF repade lite mod igår kväll genom att dänga FBK Karlstad med 6-0 i DM, men helgens match mot Landskrona blir ändå en viktig fingervisning om var resten av säsongen skall ta vägen.

Värmen och torkan har, som ni säkert har sett, bränt sönder gräset lite varstans. Märkligt nog tycktes oxå konstgräset på Jallavallen vara påverkat. Hur det nu har gått till...

...och semestertider innebär ju även att de bästa svenska lagen får bege sig ut i Europa för att mäta sina krafter med storheter från bland annat Georgien, Moldavien och Färöarna. De svenska mästarna AIK lyckades ju i alla fall till slut att betvinga mäktiga Jeunesse d'Esch från Luxemburg med 1-0 över två fighter. Redan nästa vecka väntar tuffare motstånd då Rosenborg står på andra planhalvan. Och man får nog säga att baggarna på förhand är att betrakta som klara favoriter att avancera till ytterligare en runda. Upp till Gnaget att visa annat!

Luxemburg ja. Sista bergsetappen i Tour de France avgjordes i eftermiddags och frågan var ju om Andy Schleck skulle få revansch på Alberto Contador efter kedjedebaclet i tisdags. Svaret blev nja. Tourens två dominanter gick ifrån i sista stigningen upp till Col de Tourmalet och väl uppe så överlät Contador mer eller mindre etappsegern åt luxemburgaren. Contador behåller dock en gula tröjan och eftersom spanjoren normalt sett är en starkare tempoåkare (tempot på lördag är den sista etappen då några större omkastningar i listan kan ske) så talar mycket för att han på söndag bärgar sin tredje tourseger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0