Semifinaler

Sitter och knackar på en seminarierapport, men har ändå med ena ögat följt semifinalen i Australian Open mellan Andy Murray och Marin Cilic. Skotten Murray visade sig vara den klart starkare och möter alltså Roger Federer eller Jo-Wilfried Tsonga i final natten mot söndag. Ska Murray kunna bli den förste brittiske GS-segraren sedan Fred Perry (US Open 1936, ja, jag var tvungen att kolla upp)?

Och apropå skottar. Alex Ferguson lyckades ju alltså föra sitt Man United vidare till ytterligare en final, då City till slut kämpades ner i ligacupen. Måste förresten ha varit den hetaste matchen i den turneringen på många år.

I eftermiddag/kväll går också semifinalerna i afrikanska och det är två riktiga prestigekarameller som bjuds. Algeriet lurade ju Egypten på VM-platsen i höstas, så revanschbegäret lär vara enormt hos egyptierna (som ju dessutom kan nå sin tredje raka final). I den andra semin drabbar Nigeria och Ghana samman. De två västafrikanska storheterna har ju framförallt på ungdomsnivå slagits om världsherravälde (Ghana vann ju U20-VM i höstas), men deras insatser så här långt i CAN har varit något diffusa och svårtydda.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0