Rapport från en snödriva

Årets första DIF-match på plats är avklarad i och med lördagseftermiddagens utflykt till Torvalla IP i Haninge. När det så stod 0-3 efter 23 minuters spel så var det inte bara minusgraderna som gjorde att man kände sig kall inombords. Det blev dock bättre och det ska faktiskt sägas att Hammarby visade upp en otrolig effektivitet i första. Några fler chanser än de som ledde till mål hade man knappt.

3-4-förlust blev det alltså i slutändan och det är förstås i stort sett omöjligt att veta hur man skall tolka det. Med positiva ögon: Degerfors spelade under stora delar av matchen jämnt med ett lag som föregående säsong befann sig två steg högre upp i seriepyramiden. Med mer negativa: Ånyo släpper man in många mål och Sebs målvaktsspel var allt annat än övertygande. Dessutom var söderlaget långt ifrån ordinarie. Jag tror dock ändå att de flesta rödvita ser lördagens match som ett rejält kliv framåt efter 0-6 förra helgen.

...och det var härligt att få se Johan Bertilsson spela fotboll igen. Ingen fantastiskt insats kanske, men två riktigt läckra, målgivande stick. Det första till Andreas Ljunggren-Erikssons premiärmål i DIF. Det andra till Samuelssons 3-4-reducering. Skönt att Samme också fick komma med i målprotokollet förresten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0