Blir det medaljregn?

Sports Illustrated tror att Sverige kommer att bärga 15 medaljer i Vancouver-OS (blir det verklighet så överträffas alltså rekordnoteringen från Turin, 14). Det tror inte jag, men vill ändå vänta med att leverera mitt tips till någon dag innan spelen börjar. Återkommer i frågan.

Längdåkarna generalrepar imorgon i Canmore (OS-banorna 1988 för övrigt). Formbesked från Anders Södergren, tack! Tror att att det krävs att han är i tämligen god form om stafettvinst skall vara ett rimligt mål.

EM-kvalet lottas på söndag och möjliga dröm/mardrömsgrupper listas av bland annat AB. Det viktiga är ju förstås vilka Sverige drar från första, tredje och möjligen fjärde seedningsgruppen. Alltså de som blir konkurrenter till avancemang. Vilka man får från de lägsta seedningsgrupperna är av underordnad betydelse. Får man exempelvis Azerbadzjan från svagaste poolen så kan det i sig vara en besvärlig bortamatch, men det gäller i så fall flera lag i gruppen. Skönt i alla fall att Danmark är i samma pool som Sverige den här gången...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0