Here, there and everywhere

Ekerö IK avslutade ju våren med att göra 6-2 mot serieledande Ängby och därmed befann man sig i ett utmärkt slagläge inför resten av säsongen. En rejäl plump inledde dock höstsässen igår eftermiddag när Marieberg (vars enda avbytare anlände i 55:e minuten. Ett tecken på att det fortfarande är semestertider och att det faktiskt är division 4 det handlar om...) vann på Träkan med hela 4-1.

Semester och sommar trotsas mig veterligen endast av en fotbollstävling och det är superettan som oförtrutet har rullat på även under den ljusa och varma årstiden (då man annars kan tycka att det kan vara lämpligt att spela fotboll i vårt annars kalla och mörka land). Den osynliga hand som enligt Adam Smith skulle se till att hålla samhällsekonomin på rätt köl har under de senaste veckorna sett till att hålla Degerfors IF kvar på allsvensk kvalplats trots att vårformen är som bortblåst. Efter gårdagens förlust i Ängelholm så borde klockan ringa nu. Om inte ÖIS och Syrianska kryssar ikväll förstås...

Och apropå ekonomi. Från och med den 1 augusti är det inte längre tillåtet att ta ut en avgift vid kortköp. Det känns förstås riktigt, men frågan är vad det kommer att leda till. I gårdagens DN menar representanter för Svensk handel att förbudet sannolikt antingen leder till att handlarna tvingas att höja priserna eller till att man helt enkelt vägrar att acceptera kort som betalningsmedel. Snett förstås och cluen ligger i det låsta förhandlingsläget mellan bankerna och kortföretagen, vilket innebär att det är kostsamt för främst småhandlare att ha kortmaskiner. Syftet med lagen är ju att kontanthanteringen skall minska, något som jag är helt och hållet för. Mer intressant i ämnet digitala/kontanta pengar finns att läsa här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0