Helgen som gick...

Rötmånad. Kräftgång. Välj vad ni vill. Under söndagskvällen inkasserade Degerfors sin femte raka förlust (enda poängen i augusti blev den mot Falkenberg på månadens inledande dag) i S1. Kvalhotet är nu synnerligen reellt och fighten mot Brage om två veckor blir av ytterst stor vikt.

Trots att Degerfors tog ledningen efter bara åtta minuter och höll oavgjort i paus efter någorlunda jämnt spel så var det inget snack om att Assyriska i slutändan skulle avgå med segern. Utöver sina fem mål så hade Södertäljelaget fyra avslut i virket. Sebastian Karlsson rörde inte bollen många gånger och vid ett av de få tillfällena så spelade han den rakt i gapet på Andreas Haddad som kunde prickskjuta 3-1.

Mikael Aldrin Nilsson hade förvisso stora problem med Haris Laitinen, men Werners drag att ta ut högerbacken och via en rockad flytta ned Holmberg i backlinjen, gjorde tyvärr att DIF helt tappade mittfältet i andra.

Från det ena till det andra. Det var ju invigning av det nya konstgräset på Svanängen under lördagen (även om Skå gjorde smygpremiär mot Vasasällskapet redan för en dryg vecka sedan) med Mälaröderby. 1-1 till slut efter att Skå ägt första och EIK andra. Oaken nu åtta pinnar efter Ängby så förstaplatsen är betrakta som körd. Eventuellt kan dock en andraplats ge kvalspel (jag har hört flera olika bud). Ska försöka forska i ämnet kommande vecka. 

Efter alla turer så hamnade alltså Ibra till slut åter i Milano (så sent som i onsdags sade ju Mino Raiola att Z med 99,999 % säkerhet skulle bli kvar i Barca. Tänk vad det kan svänga). La famiglia i Milan blir det alltså för svensken och redan under söndagskvällen var han på plats på San Siro för att se sina nya lagpolare köra över nykomlingen Lecce. Jag hann hem lagom till att Filippo Inzaghi petade in 4-0 och i vanlig ordning celebrerade som om han hade avgjort en VM-final. Fotboll skall ju vara glädje, är det inte så?

Nuff said. Från och med imorgon måndag så fokar vi på EM-kvalmatcherna mot Ungern och San Marino...


Bjuder nedan på lite bilder från helgens begivenheter.

Superettans, utan tvekan, mest välklädde tränare, Rikard Norling har gett just gett Haris Laitinen nya direktiv. Ex-bajaren skapade stora problem för DIF-försvaret matchen igenom och det är märkligt att ingen allsvensk klubb tycker att han är god nog för dem.

Superettans, utan tvekan, mest välklädde tränare, Rikard Norling har just gett
Haris Laitinen nya direktiv. Ex-bajaren skapade stora problem för DIF-försvaret
matchen genom och det är märkligt att ingen allsvensk klubb tycker att han
är god nog för dem.


Assyriska gör avspark i andra. Läktarfonden till trots - Över 3600 åskadare på Jallavallen denna söndagskväll.

Assyriska gör avspark i andra. Läktarfonden till trots - Över 3600 åskådare på
Jallavallen denna söndagskväll.


Det är alltid bra att veta vad man har för uppgift. Och ännu bättre och tydligare blir det ju när man har det skrivet på västen. Killen i mitten tar en klunk vatten och laddar för andra halvlek medan hans kollega till höger tycks jobba dubbelt.

Det är alltid bra att veta vad man har för uppgift. Och det blir ju ännu bättre
och tydligare när man har det skrivet på västen. Killen i mitten tar en klunk
vatten och laddar för andra halvlek medan hans kollega till höger tycks jobba
dubbelt.


Skå och Ekerö marscherar in på Svanängens nya k-gräs. I förgrunden några av kommunens ledande poliiker som förstås inte missade chansen att höras och synas tre veckor innan valet.

Skå och Ekerö marscherar in på Svanängens nya k-gräs. I förgrunden några
av kommunens ledande politiker som förstås inte missade chansen att synas
och höras tre veckor innan valet.

Kommentarer
Postat av: Strumpa

Om Ekerö tar andra platsen så placeras de i en av två kvalgrupper. Fyra lag i varje, båda med ett (inte helt 100 på detta) div 3 lag och resten från 4:an. Det lag från 4:an med mest poäng får två hemmafighter tillsammans med div 3 laget. Annars. En hemma två borta. Enkelmöte.

2010-08-30 @ 09:31:06
Postat av: Strumpa

Och det är bara vinnaren i gruppen som spelar div 3 nästa år.

2010-08-30 @ 09:32:37
Postat av: Pivote

Bra info, Strumpa!



Har kikat runt lite bland serierna för att se vilka lag/serier som är berörda isf. De två div 3-serierna som bidrar med lag bör vara N Svealand och Ö Svealand, i vilka fn Långholmen och Kungsängen befinner sig på kvalplatserna. Från fyran är det förstås de tre Sthlmsserierna samt (troligen) tvåorna från div 4 Uppland, Södermanland och Västmanland.

Tabelläget i resp serie finns här: http://www.everysport.com/sport/fotboll/fotbollsserier-2010/347

2010-08-30 @ 12:30:48
Postat av: Erik C.

Tjena! Jag hittade in här minsann! Trevlig läsing!

2010-08-30 @ 17:37:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0