Slaget om Norden

Det svenska inslaget är som bekant borta ur bilden, men det blir ju garanterat nordiskt deltagande i höstens CL-gruppspel. Första matchen mellan Rosenborg och FCK är precis avslutad och det är inget snack om att de två är de bästa nordiska lagen (förvisso inte utan svenska inslag). Rosenborg drog till slut det längre strået efter bland annat ett härligt volleymål av Steffen Iversen, men lite missnöjda är nog ändå norrmännen efter Rade Pricas stolpträff (som hade inneburit 3-0) och Jesper Grönkjaers reduceringsnick kort därefter. Slagläge för FCK mao, men det är kanske lite väl tilltaget av Bosse P att kalla 1-2 för ett önskeresultat för danskarna...

Steffen Iversens gamla klubb, Tottenham, fick en bedrövlig start mot Young Boys i Bern då schweizarna gick upp till 3-0-ledning inom första halvtimmen. Spurs repade sig dock något på det, för dem, ovana underlaget (k-gräs) och kom till slut undan med 2-3. Det blir inte lätt för den gamla svenskklubben att försvara den ledningen i norra London.

Transferrykten är inte min tekopp riktigt, men visst känns det lite kittlande med Ola Toivonen och Liverpool. Inte minst för att Degerfors har möjlighet att casha in smet vid en stortransfer (MFF har ju vidareförsäljningsklausulen, men DIF skulle få merparten av utbildningsbidraget/solidaritetsersättningen). Värt att betona är dock att varken Soccernet eller Liverpool Echo har något om den eventuella affären än så länge så det återstår nog att se vilken sanningshalt som egentligen finns i ryktena.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0