Superettan: Del 1 av 30.

Uddamålsförlust i bortapremiären mot Landskrona är inget att skämmas för och faktum är att Degerfors under långa stunder höll spelet väl uppe mot de favorittyngda skåningarna. Tyvärr utdelas det inte några poäng för det och DIF får ta nya tag mot ÖIS på fredag.

Det som oroar lite är ändå spetsen i de båda planändarna. Det finns många tunga lag i superettan och många mål tillkommer efter fasta. En detalj som jag ogillar är DIF:s beslut att ta ner hela laget vid defensiva hörnor. En förhållandevis kort målvakt som Sebastian Karlsson behöver utrymme och med upp till 20 spelare i boxen är det svårt att få det. Målet igår förstås ett tydligt exempel.
Det andra problemet med att ta ner hela laget är att man i princip ger bort andrabollen om man nu lyckas ta bort hörnan. Man bjuder därigenom alltså motståndarna på en ny möjlighet att ta in bollen i straffområdet.

På det hela taget ser det ändå lovande ut och flera degerforsare visade igår att de på allvar är redo för den här nivån. Emil Berger gjorde en fin insats mot Bois och Johan Bertilsson kommer att skapa problem för många försvar även i superettan, var så säkra. 

För oss otrogna tv-tittare var det förstås oxå härligt att se och höra stödet DIF hade på Landskrona IP. Stor eloge till alla er som var på plats!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0