Det börjar närma sig...

Vi är inne i september och fokus ligger nu helt på slutfasen av VM-kvalet. Landslaget samlades idag och tränade lätt på Stadion (övervägde om jag skulle gå och titta, men vis av erfarenhet från tidigare öppna träningar så vet jag att det mest handlar om socialisering spelarna emellan, samt att Kim Källström försöker träffa mål från långt avstånd). Idag saknades Tobias Hysén och Mikael Lustig (båda körde rehab). Zlatan kommer vara med först imorgon och eftersom Andreas Isakssons fru Marielle inatt nedkom med en dotter, så kan också förstakeepern ansluta till truppen. Detta innebär att om inga nya skador inträffar kan vi i stort sett spika elvan till på lördag. Den ser ut som följer:

Isaksson
Nilsson-Maestro-Mellberg-Safari
R.Elm-Källström-A.Svensson-Holmén
Ibrahimovic-Elmander

Känns ganska ok, även om jag skulle överväga att plocka in Seb Larsson istället för Holmén med konsekvensen att Elm flyttar till vänsterkanten. Elmander har börjat säsongen diffust, men å andra sidan startade varken Berg (in 87) eller Toivonen (bänken hela matchen) för sina klubblag nu i helgen. Hysén då? Formen tycks ju vara god (ni har väl sett hans volleymål mot Elfsborg?) och det behövs en rörlig spelare som komplement till Ibra. Jag har dock svårt att se att Lager skulle våga chansa med honom i ett så här kritiskt skede.

Inga stora övergångar att tala om på deadline-dagen (ett litet axplock dock: Kranjcar till Spurs, Eidur till Monaco, Heitinga till Everton och med svenska ögon förstås; David Elm till Fulham), men det hände ju å andra sidan lite i somras...

Galna resultat i norrettan igår (VSK slog lokalrivalen Syrianska Kerburan med 5-0 och ESK gjorde 7-1 på Arameiska) efter att en majoritet (känns det som iaf) av matcherna hittills under hösten slutat oavgjort. Skönt att DIF spelat färdigt mot E18-lagen nu när de tycks ha hittat formen...

Kommentarer
Postat av: Mange

Gött att få läsa lite om ESK! :) Blev lite förvånad dock att du inte nämnde någon om Zlatans insats i måndags.



Är detta en ren fotbollsblogg eller kommer vi tennisintresserade även att kunna läsa om Söderlings väg fram till



Keep up the good work!

2009-09-02 @ 07:40:03
Postat av: Mange

Kvarten

2009-09-02 @ 07:42:55
Postat av: Pivote

Jag anade att Zlatans debut skulle tas upp av lite annan media. Tycker att han var ok, men man fick ju inget riktigt klart besked inför Ungern. Tydligen fick han ju en smäll på knät dessutom, så lite oro känner man ändå över hans status till på lördag.

Fotboll är huvudämnet, men visst kan det bli någon rad om US Open oxå. Den som lever får se.

2009-09-02 @ 11:59:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0