Värvningsstopp

Tar ett välbehövligt break från eftermiddagens studerande och nås av nyheten att Chelsea av FIFA har ålagts värvningsstopp t.o.m januari 2011. Bakgrunden är Londonklubbens värvning av franske talangen Gael Kakuta från Lens 2007. Chelsea skall ha uppmanat Kakuta att bryta sitt kontrakt för att på så sätt kunna gå på fri transfer till just Chelsea.
Men, vad kommer egentligen att ske nu? Chelsea har för det första tio dagar på sig att överklaga domen, vilket de självklart kommer att göra. Det troliga är att CAS (internationella skiljedomstolen i idrottsfrågor) då kommer att ge Chelsea rätt. Detta skedde 2005 vid Romas uppmärksammade värvning av Phillipe Mexes. Om också CAS skulle fälla Chelsea kan ni räkna med att de vänder sig till sina allierade bland europas storklubbar, för att få stöd. Detta kan ta sig uttryck med bland annat den moderna klassikern: "Böj er för oss storklubbar, annars bildar vi en egen utbrytarliga". Det brukar i regel vara tillräckligt för att skrämma FIFA och UEFA från att genomföra sina sanktioner.
Chelsea kommer att vara fria att värva spelare även i nästa transferfönster. Räkna inte med något annat.

Lite trist att Danmark-Portugal spelas samma tid som Sveriges match mot Ungern på lördag.

En annan intressant match som spelas på lördag är Mälaröderbyt mellan Skå och Ekerö. Eftersom jag har spelarbakgrund i bägge föreningarna så är det inte helt lätt att placera sympatierna. Tabelläget (http://avsparkstockholm.se/tableview.aspx?category_id=2) talar ändå för att man får hoppas på svartvit seger på Svanängen.


Kommentarer
Postat av: Joel W

Get real! Självklart måste du ju sympatisera med Ekerö! Visst att du spelat för båda, men du får ju även väga in aspekten om vilket av Ekerö och Färingsö som du anser bör vara kommunens "flaggskepp". Och aldrig kan väl Färingsö räknas som det?

2009-09-03 @ 19:21:44
Postat av: Mange

Alla dessa år i EIK samt boende på Ekerö måste ju gett nånting. För övrigt skulle det vara intressant med lite statistik inför morgondagen. Vilket resultat är bäst för Sveriges när det gäller matchen mellan Danmark och Portugal? Bör väl bara dansk vinst?

2009-09-04 @ 11:55:46
Postat av: Joel W

Mange: Ja, jag tror dansk vinst nog är bäst. Förstaplatsen är det nog tyvärr bara att ge upp. Det ska till att allt för många resultat ska gå Sverige väg för att det ska bli möjligt. Dessutom kan det ju vara bra om Danmark redan är klart för VM när Sverige ska möta dem i Köpenhamn.

2009-09-04 @ 23:00:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0