FIFA

Nyheten har gått runt i några dagar nu, så jag känner att jag måste komma med ett statement i frågan. Det handlar alltså om lottningsförfarandet vid VM-kvalets playoff. FIFA har ännu inte bestämt sig om det kommer att bli en fri lottning eller seedning (vilken isf troligen utgår från världsrankingen) och det är naturligtvis en präktig skandal. Hur kan fotbollens världsorganisation dra igång en tävling utan att på förhand ha bestämt vilka regler som skall gälla???
Givetvis har Lagerbäck reagerat (Sverige skulle vid en seedning förmodligen hamna bland de svagare lagen och därmed riskera att få möta exempelvis Kroatien eller Frankrike) och hans poäng, vilken jag tycker är helt riktig, är att en seedning redan har gjorts, dvs den som gjordes innan grupperna lottades. Det är efter de förutsättningarna kvalspelet har förlöpt. Den 29 september skall i alla fall FIFA komma med ett beslut i frågan. Räkna med reaktioner vad utslaget än blir.

Huvudfokus ikväll ligger naturligtvis på Sveriges grupp, men det spelas förstås massor med andra matcher av avgörande karaktär. England kan säkra VM-biljetten hemma mot Kroatien, Serbien och Frankrike drabbar samman i Belgrad och Argentina reser till dokumenterat svårspelade Asuncion (iof är alltid bortamatcher i Sydamerika verkligen bortamatcher, med en mening i begeppet vi européer inte riktigt kan föreställa oss) för match mot Paraguay. Missa inte heller den raffinerade upplösningen i Concacaf (Nord- och centralamerika).

Robin Söderling har tagit sig fram till kvartsfinal i US Open och för tredje GS-turneringen i rad ställs han mot världens främste idrottsman, Roger Federer. Schweizaren har 11-0 i matcher mot Tibrosonen, men Söderling har lyft sig enormt den här säsongen och får inte ses som helt chanslös ändå. 03.00 i natt (preliminär tid) på eurosport.

Kommentarer
Postat av: Mange

Ojoj, var med nöd och näppe som vi klarade 3 pinnar. Tycker iof inte vi spelade så dåligt som kommentatorerna sa, mest svårt att få in den. Portugal leder än så länge med 1-0 . Kan hoppas på en kvittering där i slutminuterna.



Hoppas även på 5 set för Robin så man kan se det sista lagom till frukost imorrn:)

2009-09-09 @ 22:06:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0