Utslagna

Jag ska inte komma och säga "vad var det jag sa", då jag inte har sagt något alls, men att Sveriges damer föll mot Norge var väl inte direkt överraskande? Norge har ju vid sidan av Tyskland varit det stora bogeyteamet för Sverige de senaste åren.
Svenskorna dominerade förvisso matchen till stora delar, inte minst i andra då norskorna drog sig tillbaka, men Norge hade helt klart mer spets och vann välförtjänt.
Varför misslyckas då damlandslaget ännu en gång med att ta medalj i ett stort mästerskap när klubblagen uppenbarligen tillhör europatoppen? Det är lätt att skylla på lagledningen, men Thomas Dennerbys svar i tv4:s halvtidsintervju var allt annat än imponerande. Dennerby verkade helt oklar av vad som borde göras till andra. Nu gjorde han förvisso två byten, men det verkade som man inte hade med i planen att hamna i underläge och därmed hade man ingen som helst medicin emot det. Det håller naturligtvis inte för ett lag som siktar på att vara bäst i Europa/världen.

Har ni inte förstått det än så säger jag det nu: Dansk seger mot Portugal imorgon är absolut att föredra. Sverige är sju (7!) poäng efter Danmark i tabellen. En svensk gruppseger är alltså i stort sett en utopi även om man skulle sopa rent i de fyra matcherna som återstår. Det är andraplatsen Sverige ska sikta in sig på och då gäller det helt enkelt att göra bättre resultat än Portugal, samt att ta in fyra poäng på Ungern (notera att Sverige inte kan göra det på egen hand, alltså är man redan nu beroende av andra resultat).

Den gamle Southampton-legenden Matthew Le Tissier avslöjar i sin självbiografi att han, i maskopi med några lagkamrater, försökte få till en spelkupp under en match mot Wimbledon 1995. Man hade satsat på att det skulle bli ett inkast under machens första 60 sekunder. Nerverna svek dock Le Tissier och han lyckades inte få bollen av plan. Till slut fick Soton ut bollen, men då hade det redan gått 70 sekunder och kuppen misslyckades därmed. 
Le Tissier var en av sin generations mest begåvade spelare, men han gjorde trots det bara åtta landskamper för England. Han spelade hela sin karriär (1986-2002) i Southampton trots att bud från större klubbar knappast saknades. Beundransvärt naturligtvis.
Förutom att försöka skicka bollar till inkast så gjorde Le Tissier mängder av vackra mål. Ett antal av dem hittar ni här. Fotbollsgodis!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0