Anspänning...

Ekerö visade vilka som bestämmer på Mälaröarna efter en, till slut, ganska komfortabel 2-0-seger mot lokalrivalen Skå IK. Det var dock mållöst i halvtid och ganska svagt passningsspel från båda lagen så långt. Fem minuter in i andra träffade EIK:s mittfältare Peter Lindstrand ribban med ett tungt skott. Ett par minuter senare tog han revansch med ett fint skott från 20 meter som smet in vid stolpen. Med dryga kvarten kvar fastställde Ekerös skyttekung Jimmy Suhr slutsiffrorna efter en snabb spelvändning. Matchen gav klart besked om att Ekerös lag är betydligt jämnare än Skås, men Skå har ändå gjort det riktigt bra som nykomlingar och kontraktet är säkrat sen länge.
Det intressanta är förstås Ekerös jakt i toppen av tabellen. Det här var sjätte raka segern och enligt rapporterna skall serieledande Marieberg fått stryk i bortamatchen mot trean Långholmen. Detta förtätar toppstriden något oerhört och det kan faktiskt bli tal om att målskillnad kan komma att avgöra serien. Synd för EIK att inhoppande legenden Johan Meyers chans i slutminuten inte resulterade då man i nuläget har ett par mål sämre än Marieberg. Ängby vinner troligen hemma mot jumbon Bromsten idag och då är också de med på allvar. Matcherna i nästa omgång: Ekerö-Långholmen & Marieberg-Ängby!!

Hmm, blev lite väl mycket referat där, men jag vill ju inte att ni ska gå miste om dramat i division 4 mellersta Stockholm...

Degerfors tar sig an nästjumbon Skellefteå FF hemma på Valla imorgon och alla förväntar sig förstås ännu en trea. Frånsett reservmålvakt Bohlin så är alla degerforsare friska och hela så chanserna till seger bör vara ypperliga. Varning ska dock utfärdas. Skellefteå slåss för sin existens och slog formstarka Västerbottenkollegan Umeå senast. Hundraprocentig inställning krävs...

Anspänningen inför kvällens drabbning är nu påtaglig. Känslan är att media har haussat ungrarna rätt så ordentligt, men glöm inte att de dominerade stora delar av Råsundamatchen förra hösten. Förbered er på en nervpärs.

...och Tre Kronor möter just nu värdnationen Tjeckien i Czech hockey games. Det är visserligen OS-säsong, men det känns ändå rätt så ljummet för att uttrycka det milt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0