Helgguide

Så här på fredagseftermiddagen/kvällen kan det vara lämpligt att gå igenom det viktigaste som sker i helgen, åtminstone fotbollsmässigt.
Imorgon lördag ligger huvudfokus på Ängby-Ekerö samt Degerfors-Umeå. EIK måste troligen vinna sina tre sista matcher för att ha chansen till uppflyttning. Ängby befinner sig i nästan samma läge så räkna med en synnerligen het drabbning på Ängby IP. Tabellen kan beskådas här.
Degerfos saknar skadade Peter Samuelsson och avstängde Mikael Nilsson imorgon. Troligen kommer det innebära att Sebastian Henriksson övertar Samuelssons forwardsposition (med följden att Solberg-Berger bildar mf-block) samt att antingen Johan Kristiansson eller Andreas Gunnarsson kliver in på högerbacken. Degerfors har ju klarat sig anmärkningsvärt väl från skador/avstängningar under säsongen, men nu testas alltså truppens bredd i ett avgörande skede. Kommer DIF att klara av det?  Jag vågar inte tro något annat.
Räcker det inte med ovannämnda fighter så möts Barcelona och Atletico Madrid i Primera sent på lördagskvällen. Ett möte som i regel brukar bli underhållande. Förra säsongen blev det sammanlagt 14 mål på två matcher...

Stormatcherna i England går ju numera nästan alltid på söndagar och ofta schemalägger man två godbitar efter varandra. Så är fallet nu på söndag då det är derby i såväl Manchester som London. United-City kommer troligen inramas av en närmast elektrisk atmosfär då de blåklädda kommer till Old Trafford med ett prickfritt record så här långt. Alex Ferguson har, inte oväntat, irriterat sig på Citys attityd och menar att Liverpool fortfarande är Uniteds huvudsakliga lokalrival. Upp till City att visa annat.
Chelsea-Tottenham är kanske inte riktigt lika laddad på förhand, men båda lagen har ju startat ligan imponerande så troligen väntar en bra match på Bridge. Kan Spurs kanske lura Ancelottis gäng på första poängen?

Jesper Blomqvist får sparken som tränare i Enköping (även om styrelsen gentilt nog frågade Jeppe om han ville vara kvar i spelartruppen. Det ville han inte.) då laget befinner sig på nedflyttningsplats i norrettan. Inget konstigt med det egentligen, förutom att ESK-ledningen i somras ansåg att man hade seriens bästa tränarduo trots att tabellplaceringen redan då var svag. The times they are a-changin.

Sportbladet hade igår nyheten att West Ham värvat den mexikanske målkungen Guillermo Franco. Well, Franco gjorde på fyra år i Villarreal 14 mål på 78 ligamatcher. Jag vet inte var Sportbladet anser att gränsen går, men ett mål var sjätte match känns inte direkt....kungligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0