Seedning...

Det blir alltså seedning i VM-playoffen efter att FIFA tagit beslut i frågan igår. Jag har tidigare nämnt att det är skandalöst att världsförbundet drar igång en tävling utan att på förhand ha bestämt reglerna. Att seedningen sedan kommer grundas på FIFA:s obegripliga världranking gör det hela än mer farsartat. FIFA:s motiv är förstås att få med så många av de stora fotbollsnationerna (och dit räknas, hör och häpna, inte Sverige) som möjligt. Man vill alltså inte riskera att exempelvis Tyskland och Frankrike stöter på varandra.
Well, det är ju en lång väg till playoff och Sverige har ju faktiskt chansen att vinna gruppen ännu. Truppen som kom igår var inte särskilt överraskande, frånsett möjligen Dusan Djuric och Markus Rosenberg.

Det är inte bara FIFA som har fattat beslut. En av svensk ishockeys allra största, Mats Sundin, har slutligen bestämt sig för att lägga av. Sudden fick ju tyvärr aldrig riktigt chansen att vinna Stanley cup, utan hans största segrar vanns i Tre Kronors tröja, däribland VM 1991 & OS 2006. Ett av hans mest klassiska landslagsmål hittar ni här.

CL på TV ikväll för er som har Viasatkanalerna. Vi andra får nöja oss med Lejonen-Vargarna på Canal+. Det känns sådär måste jag säga...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0