Anfallsproblem

Zlatan Ibrahimovic har ikväll chansen att fortsätta på den inslagna vägen, med mål i varje ligamatch, då Barcelona åker till Santander för match mot Racing. Gott så, men hur ser det egentligen ut för hans forwardskamrater i det svenska landslaget för närvarande?

Johan Elmander, som startade både mot Ungern och Malta, har fått se sig förpassad till bänken i Bolton. Elmander fick inte ens komma in när Bolton jagade kvittering hemma mot Stoke och Alingsåsaren tycks trampa rejält med vatten just nu.

Marcus Berg har det tungt i Hamburg just nu. I söndags blev han utbytt i paus i bortamatchen mot Eintracht Frankfurt. Tränaren Bruno Labbadia menar att Berg ännu inte är ikapp fysiskt efter sin sjukdomsperiod i säsongsupptakten. Att HSV dessutom jagar polske vagabonden Ebi Smolarek måste ses som ett tecken på att man är osäkra på Bergs kapacitetet i nuläget.

Ola Toivonen har på sistone varit in och ut i PSV:s startelva och mot Feyenoord fick han spela på mitten då Ibrahim Afellay var skadad. Toivonens rival om anfallsplatsen, Danny Koevermans gjorde två mål och det är stor risk att Ola startar nästa match vid sidan.

Tobias Hysén gjorde två nya mål mot Hammarby, men dessvärre drog han till låret i samband med det andra och han blir förmodligen borta i minst tre veckor. Det innebär sannolikt att han missar VM-kvalmatcherna.

Markus Rosenberg är på väg tillbaka från den knäskada han ådrog sig i samband med den tyska cupfinalen i våras. Han fick spela 25 minuter mot Leverkusen, men det är inte realistiskt att Rosi skall kunna vara i toppslag redan om två och en halv vecka.

En annan spelare som är på retur från en knäskada är Henrik Larsson. Henke har hoppat in i de två senaste matcherna och vi vet av erfarenhet att han har en exceptionellt bra fysik. Ändå måste ett stort frågetecken sättas efter den nu 38-årige (fyllde i söndags) helsingborgarens namn.

Kan alla dessa tveksamheter rent av leda till att Lasse Lager letar fram Rade Pricas nummer i telefonboken????

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0