Två dagar kvar..

Två dagar kvar till Danmarksmatchen nu och det tycks spira en viss optimism i den svenska truppen. Lager talar om att vi ska in och äga parken på lördag. Zlatan trahsar danskarna och menar att de saknar material för att spela 4-3-3. Trots detta: Vi får inte glömma att Danmark i princip alltid lyfter sig mot Sverige. Det kommer bli extremt svårt för Sverige att komma ifrån Köpenhamn med alla tre poängen.
Hur ska då laget formeras? Ja, det enda som känns någotsånär öppet är de två yttermittfältsplatserna om vilka tre spelare slåss. Jag tror dock att man kommer att behålla Holmén och Elm då de båda är vana att spela även i mitten och därför kan gå in och hjälpa Svensson/Källström mot Danmarks tre centrala. Att Henrik Larsson går in bredvid Zlatan känns givet.

Om vi förutsätter att Juventus förklaring med getingstick och kortisonsalva (finns på apoteket, funkar till det mesta) är riktig, så är det rent förbannat dåligt av Cannavaro/Juve att missa på en sådan grej. Borde rendera någon form av avstängning bara av ren klumpighet. Elitdrottare ska vara vakna på absolut ALLT de använder/stoppar i sig. Men å andra sidan: Fotbollsspelare vet väl att de har möjlighet att sänka garden lite. De blir ju i vilket fall inte bestraffade (minns när Edgar Davids åkte dit för Nandrolon 2001 och blev avstängd under sommaren!).

Apropå bestraffningar. Gais och Wanderson frias av disciplinnämnden medan Hammaby får betala drygt 100 000 i böter för publikens uppträdande. Tycker att man är rätt ute denna gång faktiskt.

Fick förresten höra en skön Listonstory i tisdags. Under sin tid som tränare i Gefle så ville Liston göra träningen så matchlik som möjligt med inramning/publikljud. Då det tydligen var svårt att få 50000 entusiastiska åskådare till Strömvallen för att se A-laget mot B-laget så bandade Liston i stället ljudet från en ligamatch någonstans i Europa och körde ut det i högtalarsystemet under träning. Fantastiskt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0