Vamos

Maradonas Argentina lyckades landa på fötterna till slut efter ett kval som innehållit sju sorger och åtta bedrövelser. För första gången sedan 1976 lyckades man vinna över Uruguay i Montevideo och därmed säkrades VM-biljetten.
De sydamerikanska kraftmätningarna är på sitt sätt otroligt fascinernade att se på. Fantastiska tekniska nummer varvas med fullkomligt uselt passningsspel. Tempot är vilt och sulorna kommer farande i var och varannan närkamp. Att det blir röda kort är närmast oundvikligt. Den här gången var det Uruguaybacken Martin Caceres som fick lämna planen i förtid.

Sverige är borta och det är outsägligt tråkigt, men det fina med ett VM är att man får nya kompisar. Vad kommer exempelvis Honduras och Slovakien att kunna bjuda på?

Argentina kommer, sitt sena avancemang till trots, att bli förstaseedat i VM-lottningen. Jag tror att de övriga toppseedade kommer att bli: Sydafrika, Brasilien, Italien, Tyskland, Spanien, Holland och England (viss reservation också för Frankrike, om de klarar sig vidare från playoff).


Kommentarer
Postat av: Joel W

Nja, nog bör väl Frankrikre som tvåa senast och vinnare 1998 kännas som en ganska given förstaseedning. Men Fifa får ett litet dilemma att bestämma sig. Ska de gå på renaste VM-resultaten eller världsrankningen? Förutsatt att de går på VM-resultat är det nog Holland som faller bort från förstaseedningen, men de har å andra sidan en lång tid varit stabil trea på världsrankningen...

2009-10-16 @ 11:31:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0