Det är över nu

Det är alltså över. Eller det är inte riktigt över än, men Sveriges möjligheter till avancemang i VM-kvalet hänger nu på att Malta tar poäng mot Portugal och det kommer de inte att göra. Alltså är det över.

Sverige kunde ha vunnit i Parken igår och Sverige kunde ha slagit danskarna på Råsunda i juni. Visst kan man tala om oflyt och små marginaler, men...Sverige har på 360 minuters fotboll mot Danmark och Portugal inte lyckats göra ett enda mål. Då förtjänar man inte att nå VM.
Känslan är ändå att Danmarks spelidé är tydligare än Sveriges. Morten Olsen har fått mer ut av sitt begränsade spelarmaterial än vad Lars Lagerbäck har fått ut av sitt. Danmark lyckades i matchen igår skapa minst 10 två mot en-möjligheter (primärt ytterback+wingforward mot ytterback). Sverige lyckades egentligen inte skapa en situation med ett numerärt överläge en enda gång.

Och så meddelade då Lager idag att han avgår när VM-kampanjen är över, med största sannolikhet onsdag kväll. Från och med torsdag så kommer det alltså att finnas ett tomt kontor på förbundet (bildligt talat) och frågan är förstås vem som kommer att ta över det. Huvudfavorit: Jörgen Lennartsson, U21-landslagets förbundskapten. Utmanare enligt media: Hasse Backe och Erik Hamrén (fyran talar om Backe/Lennartsson som en möjlig lösning). Jag har dock en känsla av att förbundet den här gången gärna vill ha någon med gedigen spelarbakgrund och vilka alternativ finns egentligen då? Roland Nilsson? Jonas Thern? Stefan Rehn?




Kommentarer
Postat av: Joel W

Om det skulle bli en tidigare storspelare så borde Stefan Rehn vara enda alternativet. Han har trots allt vunnit SM-guld med både IFK Göteborg och Djurgården och har framför allt i Blåvitt även visat att han är duktig på att utveckla talanger.

Roland Nilsson känns betydligt svalare. Han gjorde det mycket bra i Gais. Men sedan han kommit till MFF, där resurserna är betydligt större, tycker jag att han borde ha åstadkommit betydligt bättre än vad han gjort under de två säsonger som han nu har haft. I alla fall om man redan nu ska se honom som en kandidat till att bli förbundskapten.

Det är ju nu sex år sedan Jonas Thern lämnade Halmstad och han har inte haft något tränaruppdrag sedan dess och jag är helt säker på att det beror på att han inte har varit intresserad. Så nej, jag tror inte Thern är någon blivande stortränare.

2009-10-12 @ 01:52:10
Postat av: Mange

Jo det kändes inte bra i lördags kväll. Slut på mästerskapstraditionerna, och ingen lottning att vara nervös inför, trist.



Tror som Joel mer på Rehn än de andra gamla spelarna. Hamrén liksom Lennartsson kan nog vara möjliga alternativ också.

2009-10-13 @ 23:16:38
URL: http://www.mangomedia.se/blogg/?p=5

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0