De sista biljetterna ska fördelas

Nya Zeeland är klara för VM för första gången sedan 1982. 1-0-seger mot oljestaten Bahrain hemma i Wellington räckte för avancemang. Blir de VM:s sämsta lag nästa sommar? Högst troligt...

I övrigt så skall det fördelas fyra platser i Europa (lö & on), tre i Afrika (idag) och en i Amerika (lö & on). Det väntar nog drama överallt, men allra hetast är kanske gruppfinalen mellan Egypten och Algeriet. De nordafrikanska rivalerna drabbade samman i en liknande uppgörelse 1989. Då gick Egypten segrande ur striden. Förutsättningarna nu: Tvåmålsseger för regerande afrikanska mästarna Egypten och det blir omspel på neutral plan! Algeriernas buss blev attackerad vid ankomsten till Kairo och nu kräver FIFA skriftliga garantier från Egypten att säkerheten höjs inför matchen. Laddat!

Frankrike åker till Dublin för att möta The Republic. Villabacken Richard Dunne har sågat Frankrikes förbundskapten Raymond Domenech och menat att han förstör sitt talangfulla lag. Frankrike har ju som vanligt tagit sig fram genom kvalet som en koloss på lerfötter och det kommer bli svårt för de att klara av de gröna. Eurosport 20.45 i afton.

...och så spelas två på pappret högkaratiga träningsmatcher: Brasilien-England & Spanien-Argentina. Räkna dock med att dessa kommer i skymundan av kvaldramatiken.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0