Premiership!

Det känns lämpligt att starta upp samma dag som Premier league.

Mest anmärkningsvärt: Givetvis Arsenals 6-1 borta mot Everton. Skrämmande effektivitet och precision. Kan Wenger blåsa de experter som placerat Arsenal utanför topp fyra, och göra unga Gunners till titelkandidater?

Fast en match säger ju förstås ingenting...

Minst anmärkningsvärt: Att Chelsea avgjorde mot Hull i 92:a. Drogbas båda mål var högklassiga, även om han ädelt nog medgav att det andra snarast var ett försök att nå Kalou vid den andra stolpen (till skillnad från Abgar Barsom i Djurgårdens CL-kval mot Kaunas -04, då hans totalt misslyckade inlägg blåste in över målvakten. Barsom hävdade att det var hans avsikt att lägga den i bortre, men även Litauisk TV hade repriser). 

Det sägs ofta att det är nödvändigt att få en bra start. I fallet Manchester City 2009/10 är det nog mer sant än någonsin.
2-0 borta mot Blackburn är ju meriterande siffror, men det var på det hela taget ingen insats som kan ha skrämt livet ur någon i the big four. Det är väldigt mycket jobb kvar för Mark Hughes om det skall bli tal om en Champions league-plats till våren.

Bortaseger på sex av åtta arenor. Det ÄR jobbigt att komma hem från semestern...

Elfsborg slog Bajen på Söderstadion efter bland annat en tveksam straff. Har inte sett bilderna, men förutsätter att det var ett felaktigt domslut. Hammarby missgynnas ju konsekvent av hela domarkåren. I alla fall enligt folket på Söder.

Imorgon blir det färd till Aspuddens IP, då Degerfors ska ta revancsh på Gröndal efter den försmädliga hemmaförlusten. Rapport följer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0