Heja Röda Vita laget

Seger för DIF igår trots krampaktigt spel (websändningen var ok, absolut inte mer). Det är visserligen en styrka att kunna vinna även om spelet inte fungerar till 100, men de två senaste matchena har varit väldigt långt från vårformen. Degerfors brukar ju vara ett höstlag...
Dessutom vann Brage idag den svåra bortamatchen mot Arameiska-Syrianska (DIF föll ju där i premiären), så det finns verkligen inga marginaler neråt.

West Hams Carlton Cole gjorde ett kalasmål (femöring-halvolley-20 meter, you do the math) hemma mot Spurs. Kanske gav det ett styng av dåligt samvete, för bara någon minut senare bjöd han Tottenhams Jermaine Defoe på en öppnande passning. Defoe, tre mål mot Hull senast, tackade genom att bomba upp bollen i taket bakom Green med ett riktigt "bra självförtroende-avslut". Tottenham vann till slut med 2-1 och har tre raka segrar i ligainledningen. Förra säsongen tog de två poäng på de åtta första matcherna...

Får förresten be hela Bromma om ursäkt för att jag i gårdagens blogg skrev att serie A inte innehåller några svenskar. Albin Ekdal (Siena) fick ju t.o.m hoppa in i gårdagens premiärförlust mot Milan. Ett Zlatan-löst Inter fick nöja sig med 1-1 hemma mot nykomlingen Bari. Läge för tronskifte måhända?

Vi fortsätter nu räkna ner platserna på min boklista.

4. Erik Bengtson - Heja Röda Vita Laget

Ett givet val förstås, men hur skulle jag kunna bortse från denna DIF-klassiker? Boken väver ihop fakta och fiktion med utgångspunkt i det sena femtiotalets Degerfors. Bokens hjälte Bengt-Åke kämpar sig upp genom pojklaget och juniorlaget för att till slut få chansen i Degerfors' A-lag.
Många legendariska episoder, såsom den när Bengt-Åke en hel dag våndas för ett tärningsslag, vilket ska avgöra finalen i det ryska mästerskapet mellan Vilnius (Sovjet, ni vet) och Vladivostok.
Möjlighet att bekanta sig med en mängd DIF-legender ges också, bland annat lagledaren Paul Sarwe och ungerske tränaren Istvan Wampetits.
Bruksandan lyser genom hela boken och att huvudpersonen går i skola i den större orten Kristinehamn ses naturligtvis inte med blida ögon i det Degerfors som helt domineras av järnverket.
På det hela taget: Ett måste för alla Degerforsare, en varm rekommendation till övriga.

För övrigt har jag varit ute och fiskat nu ikväll. En regnbåge på 1.2 kg blev resultatet, vilket innebär att jag har lite mat redan innan den 25:e. Härligt!, Positivt!, Trygghet!, som Tommy Söderberg skulle ha sagt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0