Kyla

Trots att vädergudarna fortfarande bjuder på vinter och snö (skidväder!) så rycker den allsvenska starten allt närmare. Åtvidaberg bjöd ju, i sann bruksanda, folk som hjälpte till att skotta planen på korv och kaffe i helgen. Dylika initiativ kan nog behövas på flera håll om premiäromgången skall kunna gå av stapeln som planerat.

Några pre-season-frågor tänkte jag dryfta så här veckan innan det hela drar igång:

-Kan AIK verkligen försvara seriesegern? Nja, sannolikt har de förlorat för många (och framförallt för bra) spelare för att kunna vara en titelutmanare vad än guldtränare Stahre säger. Nu vann man ju visserligen supercupen inför rekordpubliken (faktiskt!) 2537 personer, men visst känns IFK Göteborg och Elfsborg starkare på förhand?

-Kommer Skånekolosserna Helsingborg och Malmö FF att kunna ta sig ur sina underprestationstvångströjor? Nej, troligtvis inte.

-Kommer Häcken att kunna närma sig toppen ytterligare den här säsongen? Ja, förhoppningsvis.

-Kan Åtvidaberg undvika jumboplatsen? Enligt allt sunt förnuft: nej.


Såg förresten ikväll slutfasen av Modo-Skellefteå och trodde jag fick se Peter Forsberg avgöra med dryga sex minuter kvar. Skellefteå räddade dock en poäng i den absolut sista sekunden av ordinarie matchtid då Christian Söderström nätade från nära håll. Den stora credden för målet skall dock gå till den efter JVM så utskällde David Rundblad. Med endast fem-sex sekunder kvar på matchklockan så fick Rundblad pucken och i stället för att bara kasta in den på mål så gled den högerfattade backen elegant förbi flera Modo-lirare och serverade iskallt en helt fristående Söderström framför kassen. Kyla, om något...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0